Damn Food Waste: een lunch voor 5000 mensen van eetbaar ‘afval’

damnfoodwaste

Op 29 juni wordt er een lunch voor 5000 mensen bereid gemaakt van vers voedsel dat in Nederland om verschillende redenen niet op ons bord belandt. Damn Food Waste vraagt hiermee aandacht voor het wereldwijde probleem van voedselverspilling. Ook in Nederland verspillen we ongeveer één derde van ons voedsel. Dit gaat om zo’n 4,4 miljard euro per jaar, dat onnodig de vuilnisbak in verdwijnt. Eerder werden soortgelijke evenementen georganiseerd in Londen, Dublin, Nairobi en Parijs en nu is het de beurt aan Amsterdam (op het Museumplein). Het doel is dat Nederlandse consumenten, bedrijven en de overheid actie ondernemen om voedselverspilling tegen te gaan.

Waar: Museumplein, Amsterdam

Wanneer: 29 juni 2013

Hoe Laat: Tussen 12:00-16:00 uur

Aanmelden

De lunch is gratis. Aanmelden kan via facebook, maar is niet verplicht. Zo blijf je ook op de hoogte van al het nieuws rond het evenement.

Organisaties achter Damn Food Waste

Damn Food Waste is een initiatief van FoodGuerrilla (NCDO), Voedingscentrum, Wageningen UR, Youth Food Movement (YFM), Natuur & Milieu en Feeding the 5000/EU Fusions.

Damn Food Waste in Amsterdam sluit aan bij de wereldwijde campagne tegen voedselverspilling ‘feeding the 5000’ van Tristram Stuart, auteur van “Waste: Uncovering the Global Food Scandal” (Penguin, 2009).

Meer informatie over Damn Food Waste kun je vinden op hun eigen website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *