3 x inspiratie voor het recyclen van oude auto-onderdelen

Is je auto echt niet meer geschikt voor de weg? Kan je het niet over je hart verdragen om je oude geliefde bolide naar de sloop te brengen? Niet getreurd: je kunt hem ook zelf upcyclen. Zo krijgen onderdelen van je auto weer een nieuwe functie, en hoef je toch niet helemaal afstand te doen van je auto. (de overblijfselen zou ik trouwens wel naar de sloop brengen, afhankelijk welk van de upcycle-projecten hieronder je waar kunt maken!)

Na wat speurwerk op het wereldwijde web heb ik talloze voorbeelden gevonden van hergebruikte auto-onderdelen. Om jullie niet te veel te overspoelen met inspiratie, beperkt deze post zich tot 3 voorbeelden:

1. Weld House uit Arizona (VS) maakt tafels en andere meubels van oude roestige barrels. Een motorkap of ander onderdeel van de buitenzijde van een roestig afgedankt voertuig wordt omgetoverd tot een strak, uniek en mooi afgewerkt meubel.

weldhouse-recycle-car-furniture weldhouse-recycle-car-furniture-3 weldhouse-recycle-car-furniture-blue

2. U.S.E.D. (Unlimited Supplies from Everyone’s Discards) uit Montreal (Canada) maakt tassen van verschillend gekleurde veiligheidsgordels uit auto’s. Doordat ieder merk zijn eigen kleur en patroon hanteert, wordt een speels effect gecreëerd als deze in 1 tas gecombineerd worden.

used-carbelts-bags-montreal used-carbelts-bags-montreal-2

3. Van autoband naar bloempot! Voor een hele degelijke bloempot voor in de tuin (hij zal in ieder geval niet snel stuk vriezen).

cartire-bloempot-autoband

Binnenkort meer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *