Gerecyclede visitekaartjes

Visitekaartjes recyclen? Kan dat? Ja dat kan! Gezien de producten die Saskia maakt voor iLikeWaste.nl, leek het haar wel zo gepast om ook haar eigen visitekaartjes handgemaakt, gerecycled en uniek te maken. Beetje vreemd om 13 in een dozijn kaartjes te laten drukken op nieuw papier, terwijl het ook op een ‘groene’ manier kan. Gerecyclede visitekaartjes gemaakt van melkpakken!

Gerecyclede visitekaartjes van melkpakken
Recycle visitekaartjes gemaakt van melkpakken (versie 1).

Melk- en sappakken zijn gemaakt van prachtig materiaal. Het vrolijk gekleurde geplastificeerde karton is stevig, duurzaam en waterafstotend. Toch verdwijnt het vaak linea recta in de afvalbak. Met behulp van een snijmat en een stanleymesje kun je gemakkelijk (schoongemaakte) melkpakken tot het juiste formaat snijden. Een gemiddeld visitekaartje is 85 x 55 mm. Vervolgens kun je erop schrijven, of een uitgeprinte tekst erop plakken (wel geprint op gerecycled papier natuurlijk).

Gerecyclede visitekaartjes ilikewaste.nl
Gerecyclede visitekaartjes iLikeWaste.nl (versie 2)

Nog een manier om de uitgeprinte tekst te bevestigen aan het kaartje is door het ontwerp dusdanig te maken dat er plek is om het papier vast te naaien aan het stuk melkpak. Zo loop je ook niet het risico dat de lijm op den duur los laat.

Gerecyclede visitekaartjeshouder gemaakt van melkpakken.
Gerecyclede visitekaartjeshouder gemaakt van melkpakken.

Wil je het echt goed doen, dan kun je zelfs een visitekaartjeshouder maken van melkpakken. Te veel werk om het zelf te maken? iLikeWaste.nl maak ook gerecyclede producten in opdracht. Ook voor digitale ontwerpen van visitekaartjes bent u bij iLikeWaste.nl/SZ1990.NL aan het goede adres. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *