Over ons

 Mooi afval levert dagelijks het bewijs dat afval ook mooi kan zijn!

Dagelijks gooien Nederlanders zo’n 1,5 kg afval weg. Per jaar is dat wel 500 tot 600 kg per persoon. Uit onderzoek is gebleken dat dit afval slechts voor ongeveer een derde wordt gerecycled tot nieuwe producten [1]. Wij denken dat dit beter kan.

Mooiafval.nl laat zien hoe het ook kan. Dagelijks geven wij concrete voorbeelden hoe ‘afval’ op kleine schaal hergebruikt of gerecycled kan worden. Ons doel is om consumenten en bedrijven meer te laten nadenken over hun weggooi gedrag. Mooi afval inspireert.

Op deze website wordt zowel aandacht besteed aan mooi afval uit de voedselketen, als afval uit de non-food keten. Tevens streven wij ernaar de bezoekers van deze website te stimuleren tot het zelf creëren van ‘Mooi Afval’ met behulp van do-it-yourself (DIY) tutorials. Als je zelf ergens op internet een mooi voorbeeld vind van recycling, hergebruik of upcycling, dan horen wij het graag! Ook innovatieve ideeën uit je eigen omgeving zijn van harte welkom. Je kunt je creaties delen door middel van de knop ‘Deel jouw mooie afval!‘, te vinden in het menu van deze website.

Op naar een duurzame samenleving!

Het team van MooiAfval.nl

[1] Eurostat (2012). Environment in the EU27. Brussels.