Welkom op MooiAfval.nl!

Vanaf maandag 13 mei gaat Mooi Afval officieel van start. Mooi Afval is een blog met concrete voorbeelden hoe je afval een nuttige functie kunt geven. Veel alledaagse afvalmaterialen zijn geschikt voor hergebruik, recycling of upcycling. Plastic verpakkingen, oude fietsbanden, melkpakken, textiel, oude kleding, cd’s, floppy’s, tandenborstels, etc. Maar ook laten we je zien hoe je organisch (gft) afval kunt beperken tot een minimum.  DIY (do-it-yourself) handleidingen en recepten leggen uit hoe je zelf afval weer mooi kunt maken.

cropped-mooiafval_logo_jaja1.jpg

Afval is zonde. Afval is zinloos. Voedselverspilling is schandalig en onnodig. Maar afval kan ook mooi worden gemaakt. Zodat het weer bruikbaar of eetbaar wordt. MooiAfval.nl inspireert zowel consumenten als bedrijven. Het doel is om men meer te laten nadenken over hun weggooi-gedrag. Mooi Afval streeft naar een duurzame samenleving. Wij geloven dat zelfs de kleinste stapjes (op huishoudelijke niveau) daarbij kunnen helpen.

Wil jij helpen Mooi Afval tot een succes te maken? Deel dan jouw mooie afval ideeën!

Tips zijn altijd van harte welkom! Voor een eenmalige bijdrage in de vorm van een blogbericht, of als je het leuk vind om regelmatig een berichtje te schrijven over hergebruik of over het voorkomen van afval op wat voor manier dan ook, stuur dan een berichtje naar het team van Mooi Afval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *